Uitgelicht

Brigit van Nassau

 

Werken met keramiek is voor haar iedere keer een ontdekking van het materiaal.

De vormen van keramiek tonen fragiel. Maar de ogenschijnlijke toevalligheid van lijnen maakt de vorm juist sterk; de herhaling van de beweging in een vooraf bepaalde richting maakt het verband.

 

De huidige manier van werken is ontstaan vanuit die manier, steeds meer ontdekken hoe dun de scherf kan zijn, hoe ik kan ‘tekenen, hoe de balans ontstaat.

Ze werkt met mallen, die zij zelf maakt waarbij de balans, het ‘net raken’ het belangrijkst is. Het werk zoekt zijn eigen evenwicht.

De mallen worden behandeld waardoor de vorm loskomt na het stoken. Brigit werkt met ingedroogde gietklei, al dan niet gekleurd met pigmenten.

Deze wordt aangebracht met een ballonspuit (deze wordt meestal gebruikt in de medische wereld) in de mal. De mal gaat mee de oven in; zonder droogproces. De oven wordt hoog gestookt.

Na deze stook  tussen de 950 -1020 gr C. wordt de kwastglazuur opgebracht. De glazuur maak het werk sterker maar verdiept de scherf en geeft extra kleur.

Ik ben steeds op zoek naar de diepte in de scherf en werk vanuit de klassieke komvormen.

 

De werken moeten altijd omvat worden met twee handen. Nogmaals ogenschijnlijk lijken de schalen heel fragiel maar door de verbanden en glazuren is dit niet zo.

 

 SCROL NAAR ONDEREN VOOR MEER INFORMATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click me

0

0

Parkeerplaats Houtwal en Westeinde van maandag t/m vrijdag 2 uur GRATIS parkeren 


 

Contact

Bedrijfsinformatie

IBAN: NL92SNSB0915100479 
KvK Harderwijk Nr. 08001861 
BTW nr. NL009710814B01