Galerie Arneri

 

 Galerie Arneri gaat zijn deuren sluiten per 31 maart a.s. 

 

Galerie Arneri ligt in de Smeepoortstraat, middenin het historische centrum van Harderwijk. De visie van de eigenaren Arnold en Joke van Slooten is dat kunstwerken om te bewonderen en van te genieten zijn. Vanuit die visie geven ze de kunstenaars graag een podium. Galerie Arneri exposeert en verkoopt kunst in de breedste zin. Van schilderijen en beelden tot glaskunst. Zowel abstract als figuratief. En zowel modern als klassiek. Het streven is om elke twee maanden van expositie te wisselen. Daarom zijn we steeds op zoek naar kunst met een goede uitstraling. De kunstenaars komen uit het hele land, maar ook uit het buitenland.

 

Naast de Galerie heeft Arneri ook een lijstenmakerij die al ruim 40 jaar in hetzelfde pand is gevestigd. Dit zien we als een uitstekende combinatie. Dus voor inlijstwerk kunt u nog steeds bij ons terecht.

 

Uitgelicht

Brigit van Nassau

 

Werken met keramiek is voor haar iedere keer een ontdekking van het materiaal.

De vormen van keramiek tonen fragiel. Maar de ogenschijnlijke toevalligheid van lijnen maakt de vorm juist sterk; de herhaling van de beweging in een vooraf bepaalde richting maakt het verband.

 

De huidige manier van werken is ontstaan vanuit die manier, steeds meer ontdekken hoe dun de scherf kan zijn, hoe ik kan ‘tekenen, hoe de balans ontstaat.

Ze werkt met mallen, die zij zelf maakt waarbij de balans, het ‘net raken’ het belangrijkst is. Het werk zoekt zijn eigen evenwicht.

De mallen worden behandeld waardoor de vorm loskomt na het stoken. Brigit werkt met ingedroogde gietklei, al dan niet gekleurd met pigmenten.

Deze wordt aangebracht met een ballonspuit (deze wordt meestal gebruikt in de medische wereld) in de mal. De mal gaat mee de oven in; zonder droogproces. De oven wordt hoog gestookt.

Na deze stook  tussen de 950 -1020 gr C. wordt de kwastglazuur opgebracht. De glazuur maak het werk sterker maar verdiept de scherf en geeft extra kleur.

Ik ben steeds op zoek naar de diepte in de scherf en werk vanuit de klassieke komvormen.

 

De werken moeten altijd omvat worden met twee handen. Nogmaals ogenschijnlijk lijken de schalen heel fragiel maar door de verbanden en glazuren is dit niet zo.

 

 SCROL NAAR ONDEREN VOOR MEER INFORMATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Onze exposities zijn wisselend van aard, wilt u via email op de hoogte worden gehouden, schrijf u dan in via onderstaand formulier. Wij voegen u dan toe aan  onze mailinglijst.

Het opgegeven adres zal uitsluitend gebruikt worden voor bovengenoemde  service.

1+1=
Naam:
Email:

Openingstijden

Galerie Arneri  is geopend op:

dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00

vrijdag van 10.00 tot 21.00

zaterdag van 10.00 tot 17.00

en op afspraak

 

 

0

0

Parkeerplaats Houtwal en Westeinde van maandag t/m vrijdag 2 uur GRATIS parkeren 


 

Contact

Bedrijfsinformatie

IBAN: NL92SNSB0915100479 
KvK Harderwijk Nr. 08001861 
BTW nr. NL009710814B01